Dagvoorziening ouderen nu ook in Vreeswijk

Vanaf 1 maart kunnen ouderen in hun eigen deel van Nieuwegein terecht bij het Wijkontmoetingscentrum. ’t Geinlicht aan de Nedereindseweg 1-3, wordt het Wijkontmoetingscentrum voor ouderen van Nieuwegein Noord. Bewoners van Nieuwegein Zuid kunnen vanaf 1 maart terecht in het Dorpshuis Vreeswijk in Fort Vreeswijk. Vitras wordt huurder van de bewonersvereniging Fort Vreeswijk. Het Wijkontmoetingscentrum biedt contact, activiteit en ontspanning voor ouderen die nog thuis wonen en hun mantelzorgers. Tot nu toe waren er dagvoorzieningen die zich richtten op bepaalde doelgroepen.

Met wijkgerichte ontmoetingsplekken sluit Vitras aan op het beleid van de overheid en de gemeente Nieuwegein om dichter bij de inwoners te komen staan en ook de vervoerskosten te verminderen. Wensen en behoeften van bezoekers, maar ook hun talenten en passie staan centraal. Wat ze zelf kunnen, doen ze zelf. Waar hulp en begeleiding bij nodig is, helpen beroepskrachten en vrijwilligers. Zij doen geheugentraining, aangepaste bewegingsoefeningen en (re)creatieve activiteiten zoals knutselen of spelletjes. Natuurlijk is er alle ruimte voor een gesprek.

Beweging en buitenlucht zijn goed voor iedereen. Daarom kunnen bezoekers dagelijks naar buiten gaan voor een wandeling (indien nodig in een rolstoel), om boodschappen te doen of gebruik te maken van het terras. Bezoekers bereiden samen een aangeklede broodmaaltijd. Ook zonder indicatie kunnen mensen een dagje ‘meelopen’ in het Wijkontmoetingscentrum bij hen in de buurt om te zien of de activiteiten die aangeboden worden iets voor ze zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren