Dag van de oud-leerling Oosterlicht goed bezocht

De studievoorlichtingsmarkt die op vrijdag 20 november op het Oosterlicht College te Nieuwegein werd gehouden, was nog drukker dan vorig jaar. Jaarlijks wordt deze markt georganiseerd voor leerlingen van klas 3 en 4 van het VMBO en klas 4, 5 en 6 van het HAVO en VWO om zich te oriënteren op een vervolgstudie. Er waren meer dan 130 oud-leerlingen die voorlichting over hun studie kwamen geven. Verder waren er veel voorlichters van verschillende HBO- en MBO-opleidingen en diverse universiteiten aanwezig. De voorlichters kregen veel vragen van de leerlingen. Ook de meekomen ouders hadden veel vragen.

De stands lagen vol voorlichtingsmateriaal en gadgets. Enthousiaste oud-leerlingen wisten veel over de studie, maar ook over het studentenleven, het reizen en het wonen op kamers te vertellen.

Dit evenement is tevens een soort reünie van oud-leerlingen en wordt daarom op het Oosterlicht de ‘Dag van de oud-leerling’ genoemd. De decanen, Irmy Reintjes, Mascha Meijer en Dorien Meijer, kijken weer tevreden terug op de door hen georganiseerde voorlichtingsmarkt.

Dit jaar waren er tevens een tweetal stands bemand met onderbouwleerlingen die koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen verkochten voor de goede-doelen-actie “Serious Request”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk