Dag van de Leraar 2010

Met een openingstoespraak van de directeur van schoolbegeleidingsdienst Eduniek werden 150 leerkrachten van de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Nieuwegein (SKPON) welkom geheten in de Lantaern. Traditiegetrouw kwamen ze bijeen op de ‘Dag van de Leraar’, dinsdag 5 oktober. Tijdens deze middag konden de leerkrachten genieten van een gevarieerd, ontspannend en leerzaam programma. Elkaar ontmoeten en kennis vergaren stond hierbij centraal. Zo konden de leerkrachten bij diverse stands met relevante informatie terecht, een aantal inspirerende workshops volgen en ervaringen delen.
Hoe vanzelfsprekend onderwijs in Nederland is, hoe anders is dat in vele derdewereldlanden. Tijdens de afsluitende borrel werd hier bij stil gestaan. Omdat de SKPON ervan overtuigd is dat het volgen van onderwijs het begin is van het einde van armoede steunt zij de Stichting Naar School in Haïti de komende twee jaar met € 5000,- per jaar. Dit project startte in 1999 met 24 ondervoede kinderen en biedt inmiddels onderwijs aan 1100 kinderen op vier locaties. Er wordt ook hulp geboden op het gebied van tijdelijk onderdak, maaltijden en medische zorg. De SKPON is het bevoegd gezag van alle katholieke basisscholen in Nieuwegein. Op de acht locaties volgen circa 1800 leerlingen onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren