Dag van de Bouw: het centrum van Nieuwegein

Zaterdag 5 juni is het de landelijke Dag van de Bouw. Op deze dag kan het grote publiek bij 280 projecten in het hele land kennis maken met de vele aspecten van de bouw. In Nieuwegein zijn van 10:00 – 16:00 uur door het publiek op de volgende lokaties de bouwactiviteiten te bekijken/bezoeken:

In de bouwput van het Stadshuis aan de Noordstedeweg (ingang naast het pand van Dyade) waar de aannemer een rondleiding zal verzorgen en waar zich tevens een informatiemarkt bevindt en

in het Infocentrum Binnenstad aan de Borgstede 1 (rechts naast bibliotheek).

Op de bouwplaats van het Stadshuis kunnen bezoekers verder kennismaken met de diverse partijen die het Stadshuis bouwen en vragen stellen over de bouw. Voor kinderen is er een luchtkussen en loopt er een clown rond. Ook kan onder begeleiding een eigen muurtje worden gemetseld.

In het Infocentrum Binnenstad kunnen bezoekers aan de hand van maquettes en filmpjes zien wat het eindresultaat van alle bouwwerkzaamheden zal zijn.

Bewoners van de binnenstad en directe omgeving van de bouw hebben het meeste overlast als het gaat om de bouwactiviteiten in de binnenstad. Daarom ontvangen zij deze week een persoonlijke uitnodiging voor de Dag van de Bouw. Ook verloot de aannemer BAM/Ballast Nedam onder belangstellenden onder hen 20 keer een ‘Luchtreis langs en over de bouw’. In een speciale bak worden de winnaars (die geen hoogtevrees hebben, goed ter been zijn en ouder dan 18 jaar) door de hijskraan over het Stadshuis geheven en krijgen zo een uniek uitzicht op de bouw en wellicht ook op de eigen woning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk