‘Dag van de Bouw’ bij de Prinses Beatrixsluis

Op de 13de editie van de Dag van de Bouw stelt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk samen met Rijkswaterstaat het bouwterrein van de Prinses Beatrixsluis deels open voor publiek. Op zaterdag 2 juni is iedereen tussen 10.00 uur en 16.00 uur welkom. Er is een informatieve looproute uitgezet en ook voor kinderen zijn leuke activiteiten.

Wandelroute
Startpunt is een grote tent naast de witte bouwkeet van Sas van Vreeswijk. Vanaf hier kunt u op eigen gelegenheid een wandelroute volgen over het bouwterrein langs punten die goed uitzicht bieden op verschillende elementen van de bouw. Experts van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat vertellen op de uitzichtpunten over de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal aan de hand van onderwerpen als de aanleg van de primaire waterkering, de techniek van de diepwanden en de roldeuren en de verbouwing van de witte huisjes tot nieuwe bedienlocatie voor de sluismeesters.

3D-animatie
In de tent naast de witte keet kunt u een 3D-animatie bekijken. Zo ziet u hoe het sluizencomplex er straks uitziet. Ook staan er hier medewerkers van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat klaar om algemene uitleg te geven over de bouw en u kunt folders meenemen.

Kinderen
Tijdens de Dag van de Bouw kunnen de kinderen spelen in een enorme berg zand met mini graafmachientjes. Ook kunnen zij in de tent naast de witte keet klussen aan een bouwpakketje van een weginspecteurswagen (op is op) en hebben we een springkussen. Op de looproute kunnen zij grote graafmachines van dichtbij bekijken.

Praktische zaken
De wandelroute start vanaf de tent naast de witte keet van Sas van Vreeswijk aan Defensiedok 10 te Nieuwegein. Komt u zo veel mogelijk met de fiets. Er zijn fietsenstallingen naast de keet. Voor auto’s is er die dag beperkte parkeerruimte op het terrein van Van den Heuvel aan Kazernedok 1 in Nieuwegein. Volgt u bij het parkeren alstublieft de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. De looproute is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn en stevig schoeisel is aan te raden. Een cateringpunt en toiletten zijn beschikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren