D66’er Magda Berndsen: rol voor wijkagent bij Duikeendtunnel

Vrijdagochtend 21 februari was D66 Tweede Kamerlid Magda Berndsen in Gemeente Nieuwegein om zich op de hoogte te stellen over de overlast rond de Duikeendtunnel. In het gesprek met buurtbewoners kwam de rol van de wijkagent nadrukkelijk ter sprake.

D66 Nieuwegein vindt dat de overlast vooral middels preventie moet worden opgelost. “Zolang er geen oplossing voor de overlast is, heeft het geen zin om de tunnel te heropenen”, aldus lijsttrekker Erik van de Voort. De buurtbewoners waardeerden het bezoek van Tweede Kamerlid Berndsen . Zij is een vrouw die praat vanuit ervaring, o.a. als voormalig burgemeester en korpschef van de politie.

De Duikeendtunnel is het afgelopen jaar onderdeel van lokaal politiek debat geweest. Doordat deze tunnel een tijd was afgesloten, is de overlast ter plaatse sterk afgenomen. Omwonenden waren dan ook blij met de afsluiting.

De meerderheid van de gemeenteraad besloot in 2013 echter dat de tunnel weer open moest. Ondanks dat omwonenden massaal aangaven dit niet te willen. De overlast is inmiddels weer terug. D66 vindt dat er meer en beter geluisterd moet worden naar de omwonenden, zeker als deze zich zo duidelijk uitspreken. Bovendien kost de heropening van de tunnel structureel geld. D66 is dan ook tegen de heropening van de tunnel. Hiermee wordt flink geld bespaard, geld dat beter in de preventie van overlast kan worden gestoken.

Magda Berndsen is binnen de Tweede Kamerfractie van D66 woordvoerder op het gebied van veiligheid en justitie. Daarvoor heeft zij 12 jaar gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ze is 5 jaar gemeenteraadslid geweest, 10 jaar burgemeester en 10 jaar korpschef van de politieregio Gooi en Vechtstreek en Friesland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren