D66 wil regionale regels bermmonumenten

In Nieuwegein gebeuren regelmatig verkeersongevallen waarbij weggebruikers om het leven komen. Alleen al langs de A.C. Verhoefweg kom je drie monumenten tegen. Ook langs de Herenstraat, de Structuurbaan, de Vreeswijksestraatweg en op nog meer plekken zie je bermmonumenten in allerlei vormen en maten.

D66 Nieuwegein: ‘In een aantal gevallen hebben nabestaanden behoefte om op de plaats van het noodlottig ongeval een herdenkingsplaats in te richten. Het Nieuwegeinse beleid laat dergelijke herdenkingsplekken toe voor een periode van vijf jaar. De inrichting van de verschillende locaties varieert van sober tot een scala aan bloemen, planten, kaarsen, foto’s en een gedenkplaatje. Sommige herdenkingsplekken zijn ook niet zonder gevaar te bereiken of zijn zodanig ingericht dat weggebruikers afgeleid worden van hun verkeerstaak.’

In een brief aan het College van B & W vraagt de D66 Nieuwegein te onderzoeken in hoeverre in regionaal verband (tenminste naastliggende gemeentelijke wegbeheerders en de provincie) te komen is tot eensluidende criteria voor de locatie en inrichting van bermmonumenten want berichten in de media laten zien dat verschillende wegbeheerders verschillend omgaan met deze bermmonumenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk