D66 Nieuwegein stelt vragen over storingen en geluidsoverlast van tram

De D66 in Nieuwegein heeft afgelopen maandag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over het openbaar vervoer in Nieuwegein. De vragen gaan onder meer over de verstoringen en geluidoverlast van de tram en de voorzieningen bij de haltes.

Het valt D66 namelijk op dat de afgelopen periode het aantal verstoringen met de tram flink is toegenomen. ‘Van wisselstoring tot sectiestoring: de dienstverlening wordt regelmatig flink verstoord. Ook storingen op het traject Utrecht Centraal – Utrecht Science Park zouden regelmatig tot verstoring leiden van de dienstregeling tussen Nieuwegein en Utrecht.

De partij vraagt wat de reden is van deze toename aan verstoringen, want “met de komst van de nieuwe tram zou het aantal storingen moet afnemen”, aldus D66 in de brief. D66 vraagt bovendien welke maatregelen het Nieuwegeinse college – al dan niet samen met de provincie – neemt om de storingen te voorkomen.

Rijdt de tram op een verkeerd spoor
In Nieuwegein gaat het verhaal dat de nieuwe tram op het verkeerde (ongeschikte) spoor rijdt. Van het college wil de D66 graag een antwoord hebben en als dit waar is of dit impact heeft op de (ver)storingen op het spoor.

Geluidsoverlast tram
Naast de verstoringen is er volgens de D66 in Nieuwegein ook nog steeds sprake van (ernstige) geluidsoverlast. De maatregelen die het college, samen met de provincie heeft genomen om de geluidsoverlast te beperken, zouden niet overal hebben geleid tot een verbetering of oplossing ervan. D66 wil graag dat het college werkt aan het oplossen van het geluidsoverlast.

Voorzieningen bij haltes
Tot slot stelt D66 nog enkele vragen over voorzieningen bij haltes. Zo zou de haltenaam van de bus- en tramhalte Wiersdijk in het donker onleesbaar zijn. Daarnaast vraagt de partij om een fietsparkeervoorziening bij de tramhalte gelet op het voornemen om op de parkeerplaats bij de wiersdijk een appartementencomplex te ontwikkelen. Ook wil D66 weten of kapotte bushokjes, zoals momenteel bij het Oosterlicht College, dat door vandalisme is vernield, nog worden gerepareerd of vervangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk