D66 maakt als eerste lokale partij kandidatenlijst verkiezingen gemeenteraad 2018 Nieuwegein bekend

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nieuwegein. Politieke partijen bereiden zich daar al volop op voor. D66 Nieuwegein heeft afgelopen weekend haar kandidatenlijst vastgesteld. Op de lijst, die aangevoerd wordt door Tom Verhoeve, staan 16 namen.

Talent en ervaring
De huidig wethouder Peter Snoeren staat op nummer twee. De geboren en getogen Nieuwegeinse Anita van Schaik staat op plek 3. Zij is de eerste nieuwe naam op de lijst, maar niet de enige. Na raadslid Didi el Moussaoui vinden we de tweede nieuwkomer Katharina Elbertse-Ma op plaats vijf. De volledige lijst is terug te vinden op d66nieuwegein.nl.

Lijsttrekker Tom Verhoeve is trots op ‘zijn’ lijst: “Onze lijst is een mooie combinatie van ervaren politici en talentvolle nieuwkomers. De diversiteit in de Nieuwegeinse samenleving is in onze lijst weerspiegeld. D66 is duidelijk een partij voor iedereen.”

Meer positiviteit
Aan het verkiezingsprogramma wordt nog hard gewerkt. Wel is duidelijk dat D66 in steekt op meer positiviteit. “De tijd van somberen is voorbij. Dat zaken nog veel beter kunnen, wil niet zeggen dat alles nu slecht gaat,” aldus Verhoeve.

Maak kennis op 23 september
Kennismaken met de kandidaat raadsleden kan zaterdag 23 september. Ook nieuwkomer Anita van Schaik is daarbij: “Ik beschouw het als een grote eer om samen met de andere kandidaten vanaf 2018 verder te bouwen op alle successen die tot nu toe zijn behaald.“

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk