Katern

D-day voor Mellony Geugjes

Dat Nederland top MMA (mixed martial arts) talenten voortbrengt is dankzij namen zoals Marloes Coenen, Germaine de Randamie en Mellony Geugjes geen geheim meer. Maar ook bij de mannen brengt Nederland heuse knokkers voort, die zich buiten de ring ook inzetten voor de sport.  

12 oktober is het zo ver voor Mellony. Deze 27- jarige pro K1 kickboxster en MMA vechtster is gebaseerd in Amsterdam en vecht voor Mike’s gym. Ze begon met judo omdat haar moeder zelf een zwarte band heeft en vond al gauw haar weg naar het kickboxen. Mellony is professional geworden in 2009 toen ze Dilara Yildiz versloeg, wat haar tot de dag van vandaag de huidige ISKA featherweight kampioen maakt. Kort daarna liet ze ook haar oog vallen op MMA. Maar ook buiten de ring is Mellony een ware vechter. Ze kreeg op 19 jarige leeftijd de eerste keer baarmoederhals kanker, en 3 jaar later herhaalde zich dit opnieuw. Maar beide keren wist Mellony er bovenop te komen, met een gewonnen partij in Japan voor de Krush titel er nog eens bovenop. Ze zet zich ook in om vechtsport toegankelijker te maken voor de dames, en ze is een geweldig voorbeeld voor velen. Ze draagt een sterke boodschap uit tegen de vooroordelen die vrouwen te verduren krijgen in het MMA. 

Mellony overwon al twee keer baarmoederhalskanker Foto: 378322 Pixabay license

In vroegere interviews spreekt Mellony over hoe ze graag zou willen vechten voor de UFC (Ultimate Fighting Championship, de grootste vechtsport organisatie ter wereld), tot nu toe is het Germaine de Randamie die geschiedenis heeft geschreven door als eerste Nederlandse vrouw een MMA titel te winnen binnen de organisatie. Het is op Bas Rutten na de tweede Nederlander met een contract bij de UFC. Ze won deze titel van Holly Holm in 2017 in de featherweight categorie op basis van een unanieme jurybeslissing. Desondanks wist Mellony tot nu toe al enkele opmerkelijke prestaties binnen het MMA te behalen.  

MMA ofwel Mixed Martial Arts is een vechtsport bestaande uit een mengeling van vechtsporten Foto: Maza_Fight_Gallery Pixabay License 

In April 2016 werd ze uitgekozen om mee te doen met het UFC programma, officiële PokerStars-partner: “The Ultimate Fighter” waarbij twee teams bestaande uit een totaal van 32 atleten, onder leiding van twee coaches – in dit geval vechten Joanna Jędrzejczyk en Cláudia Gadelha om de titel. Om uiteindelijk één vechter te bekronen tot The Ultimate Fighter. En hierbij ook een contract bij de UFC te verkrijgen. Helaas werd ze verslagen in de opening van de kwalificatieronde, en haalde ze de show dus niet.  

EFC ofwel Extreme Fighting Championship lanceerde “The Fighter” dit is een tiendelige reality tv serie, waarbij vrouwelijke vechters van over de hele wereld tegen elkaar strijden. Ze hoopten daarmee het aankomende vrouwelijk MMA talent te kunnen ontdekken. Mellony eindigde in het team van Brandon ‘the descendant’ Lesar. Na een sterke overwinning op de ATT vechtster Kayla Hracho schopte Geugjes het tot in de finale waarbij ze het moest opnemen tegen Manon Fiorot. Deze partij was het CO- Main event van de EFC 80 kaart in Johannesburg, Zuid Afrika. Fiorot versloeg Geugjes met een TKO in de derde ronde. Na de eerste ronde zich voornamelijk staande te houden, wist Fiorot een takedown in de tweede en derde ronde te halen tegen Geugjes en haalde haar winst voornamelijk door stoten uit te delen vanuit top positie.  

Mellony´s kickboxing record ziet eruit als volgt: 34 partijen in totaal, waarvan 23 wins, 3 draws en 8 losses. MMA record is 11 partijen in totaal, 3 wins, 8 losses. Met partijen over de gehele wereld van Japan, Engeland, USA, Frankrijk, China, Kroatië, Frankrijk, Bulgarije en tenslotte ook het thuisland Nederland.  

Ze behaalde winst over Judith Levi in 2016 te Engeland, Christina Stelliou in 2017 te Bulgarije, en Naomi Tataroglu in 2018 te Nederland.  

Nu maakt ze zich klaar om terug in de kooi te stappen op 12/10 tegen de Russische Viktoria Sklyarova op het European Beatdown 7 event te Mons arena van Bergen in de flyweight categorie. De 29 jarige russische vocht vroeger in de bantamweight categorie en heeft een professioneel record van 2 wins en 1 loss. Ze versloeg Yaroslava Kichigina in Oktober 2018 met een stevige technische knock-out  tijdens de Russian Cagefighting Championship. En wist ook de winst te bemachtigen over Ilona Avdeeva met een unanieme beslissing tijdens het international Martial Arts Tournament. 

Het beloofd een stevige partij te worden tussen de twee dames. Wij duimen alvast volop voor Mellony!  

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren