Katern

Cursusaanbod Vrijwilligersacademie

Het aanbod voor het voorjaar 2014 van de Vrijwilligersacademie in Nieuwegein is uit. Dit aanbod is bedoeld voor verenigingen en stichtingen ter ondersteuning van hun vrijwilligerswerk. Het aanbod omvat cursussen op het gebied van barbeheer, PR, financiën en personeelszaken. De cursussen komen tot stand enerzijds op basis van wensen van vrijwilligersorganisaties, anderzijds door het aanbod van bedrijven die hun kennis beschikbaar willen stellen in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. Enkele voorbeelden:

Een goede publiciteit begint bij het schrijven van een goed persbericht dat leert men in de workshop persberichten schrijven; Er melden zich veel verschillende soorten mensen voor vrijwilligerswerk, hoe zorgt u als vrijwilligersorganisatie er nu voor dat de juiste vrijwilliger op de juiste plek komt. Daar wordt in 2 cursusavonden aandacht aan besteed.

Een aanbod van Blömer accountants is de workshop boekhouden voor beginnende penningmeester, ook goed om te volgen als u erover denkt om penningmeester te worden. Dan is er ook de workshop interculturele communicatie, waarin aandacht besteed wordt aan gewoontes en gebruiken van andere culturen die als men die kent de communicatie een stuk makkelijker maakt.

Een ander aanbod is het Goede Doelen Cafe dat eens per maand op een leuke locatie in informele sfeer een thema aansnijdt.

Vrijwilligersacademie is een product van Steunpunt Vrijwilligerswerk, dat daarnaast de vrijwilligersvacaturebank beheert en vrijwilligersbemiddeling doet, informatie en advies geeft over wet/regelgeving en vrijwilligersmanagement en verschillende promotieactiviteiten organiseert. Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website van de Vrijwilligersacademie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk