Cursus voor arbeidsongeschikten

Het WAO-ombudsteam biedt in samenwerking met Trijn van Leemput en het Provinciaal Utrechts WAO Beraad (PUWB) een cursus voor arbeidsongeschikten aan. Het is een informatiecursus over wet en regelgeving. Deze cursus is bedoeld voor mensen met een WAO uitkering. En is ook bedoeld voor personen met een uitkering van de Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (WAZ) of de Wet Arbeidsongeschiktheid jonggehandicapt (Wajong).

De arbeidsongeschiktheidswetten zijn ingewikkelde wetten. Veel wetswijzigingen maken de zaak nog ingewikkelder. Arbeidsongeschikten ervaren wetten, regels en instanties vaak als een doolhof. Velen zijn onvoldoende op de hoogte van hun rechten en plichten en voelen zich afhankelijk gemaakt. Door informatie in deze cursus krijgen de cursisten een steuntje in de rug in de omgang met instanties. De laatste wetswijzigingen zijn al in de cursus verwerkt.

Deze cursus wordt gegeven op 6 woensdagmiddagen bij het PUWB de Balijelaan 2a in Utrecht. De kosten van de cursus zijn laag gehouden en bedragen € 18,-. U kunt zich aanmelden voor deze cursus bij het PUWB tel: 030 – 23 184 81, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Het Wao-ombudsteam is te bereiken onder tel: 030 – 60 607 05 en houdt wekelijks op woensdagochtend spreekuur in Buurtcentrum De Spil aan de Ratelaar 100 in de wijk Hoog-zandveld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk