Katern

Cursus ‘In veilige Handen’

Vanaf 1 januari dit jaar is de gratis erklaring Omtrent Gedrag (VOG) beschikbaar en wordt steeds vaker aan vrijwilligers gevraagd deze te overleggen. Dit instrument wordt ingezet door vrijwilligersorganisaties om mensen die verkeerde bedoelingen hebben met de doelgroep als vrijwilliger te weren. De kosten voor deze VOG worden vergoed door de vrijwilligersorganisatie en kostten per persoon rond de veertig euro.

De overheid wil vrijwilligersorganisaties steunen bij het voeren van een veiligheidsbeleid en stelt een budget beschikbaar om het vrijwilligersorganisaties mogelijk te maken een VOG te vergoeden. De gratis VOG is beschikbaar voor organisaties die werken met kinderen en/of verstandelijk beperkten, maar is pas beschikbaar als de organisatie een veiligheidsbeleid heeft.
 
Om organisaties te helpen bij het opzetten van een veiligheidsbeleid organiseert de Vrijwilligersacademie van Steunpunt Vrijwilligerswerk de training ‘In veilige Handen.’ De training bestaat uit informatie over veiligheid, hoe een beleid op te zetten. Men ontvangt het Handboek In Veilige Handen.

Deze training is niet alleen bedoeld voor sportverenigingen, kinderactiviteiten/jeugdclubs, bouwspeeltuinen en activiteiten voor mensen met een verstandelijk beperking, maar voor alle vrijwilligersorganisaties die een veiligheidsbeleid willen opzetten (tegen agressie, discriminatie, seksuele intimidatie en geweld)

De training vindt plaats op  dinsdag 14 april  van 19.00-22.30 uur in Buurtplein Batau, de kosten bedragen € 8,00. Docent is Hans van Oosten , die vanuit de landelijke Scouting deze training heeft opgezet ism NOC-NSF en NOV. Aanmelden kan door een emailbericht te sturen naar steunpunt@movactor.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren