Cursus ‘Angst in de Hand’ voor 55 plussers

Niet naar verjaardagen durven, overmatig piekeren over dagelijkse dingen, de straat niet opdurven in verband met angst voor vallen, plotseling in paniek raken. Uit recente onderzoeken is gebleken dat ruim 10 % van de ouderen last heeft van angst en dat zelfs lichte angstklachten het dagelijkse leven negatief kunnen beïnvloeden. Altrecht Preventie start in het najaar 2004 opnieuw met de cursus ‘angst in de hand voor mensen vanaf 55 jaar.

Naast de cursus voor volwassenen organiseert Altrecht Preventie ook dit najaar weer een cursus specifiek gericht op ouderen. De reacties van de deelnemers uit vorige cursussen waren positief: “ ik heb in de cursus geleerd, dat mijn angst veel te maken heeft met hoe ik over situaties denk. Door mijn gedachten te veranderen ben ik minder bang en durf bijvoorbeeld weer alleen boodschappen te doen”.

‘Ik heb in de cursus geleerd hoe ik het piekeren kan stoppen. Ik maakte me altijd al wel snel zorgen over dingen, maar door het overlijden van mijn man was het zo erg geworden, dat ik van het geluid van de telefoon al in paniek kon raken. Ook is het fijn om in de cursus herkenning en erkenning te vinden. Je bent niet de enige ‘angsthaas’.

De cursus is geen gespreksgroep of therapie. We gaan het niet hebben over uw jeugd of het diepste innerlijk. We gaan uit van de situatie zoals die nu is. U leert vaardigheden die u kunnen helpen om uw angst te overwinnen. Hiervoor wordt er in de cursus aandacht gegeven aan:

ontspanning gericht op uw angstgevoel

uw gedachten en hoe die uw angstklachten kunnen beïnvloeden

angstgedrag (niet meer vermijden)

Van de deelnemers wordt een actieve bijdrage gevraagd zowel tijdens de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten door in de vorm van huiswerkoefeningen. U volgt uw eigen tempo en kunt rekenen op deskundige begeleiding.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met het secretariaat van Altrecht Preventie, telefoon; 030 6999150. Bent u jonger dan 55 jaar en heeft u last van angstklachten informeer dan naar de cursus ‘angst in de hand’ voor volwassenen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: