Cultuurprijs 2003

Op vrijdag 3 oktober vindt de jaarlijkse uitreiking van de cultuurprijs plaats. Dit gebeurt tijdens een feestelijk programma in Theater De Kom dat om 20.15 uur begint. Wie heeft het afgelopen jaar de meest indrukwekkende prestatie geleverd op amateurkunst gebied? Op 3 oktober geeft een deskundige jury zijn oordeel.

Rapper Stanga en DJ Dynamite van de Utrechtse band DooA presenteren de avond. Zij waren onlangs te zien tijdens Kunstgreep 2003 in Nieuwegein, waar ze met hun band optraden. Het programma van de prijsuitreiking wordt geopend door Reconda. Deze band van Nieuwegeinse bodem maakt Nederhop op zijn best. Reconda speelt een complete set die een dag later ook gespeeld wordt in Apeldoorn tijdens de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Wethouder Carla Breuer vertelt het een en ander over de cultuurprijs. De drie prijswinnaars worden bekend gemaakt door.Wim van Runt (voorzitter van de VIHN). De avond wordt op een gepaste, swingende manier afgesloten met de verfrissende a capella popgroep TouchDown.

De cultuurprijs is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Nieuwegein, de Vereniging voor Industrie en Handel en Theater De Kom. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt aan een individu of groep, actief in de amateurkunst of kunstzinnige vorming in Nieuwegein. De prijs is ingesteld om te onderstrepen dat amateurkunst belangrijk is voor het culturele leven in Nieuwegein. Bovendien wil de organisatie de amateurs stimuleren om zich te presenteren aan een breed publiek. Bovenal is de prijs bedoeld om het kwaliteitsbewustzijn scherp te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk