Crowdfundingsactie voor speelplek

In een wijk waar veel jonge gezinnen met een laag inkomen wonen, is er niet altijd geld om met vakantie te gaan. Het is daarom belangrijk dat ook deze kinderen voldoende speelruimte hebben en zich goed kunnen ontwikkelen.

Vier alleenstaande moeders, met negen kinderen in de leeftijd van 1 tot 15 jaar, uit de wijk Fokkesteeg zetten zich in voor een mooie uitdagende en inspirerende speelplek voor kinderen. Zij hebben een plein aan de Benedenmonde tot hun beschikking, maar er is op dit moment weinig gelegenheid voor kinderen om vrij én veilig te kunnen spelen. Verder biedt deze plek geen mogelijkheid om kinderen te prikkelen en hun ontwikkeling te stimuleren. Op dit plein spelen dagelijks veel kinderen van verschillende achtergronden en leeftijden. De moeders willen deze kinderen iets bieden en daar kunnen zij uw hulp goed bij gebruiken.

Het plein heeft ruimte voor een voetbalkooi, maar daarvoor is een hek nodig, om te voorkomen dat kinderen niet zomaar achter hun bal aan de weg op kunnen rennen. Dit is niet alleen veilig voor de kinderen, maar ook voor verkeer. Zo’n hek kost € 3.250. Een deel van deze kosten betaalt de gemeente samen met Mitros, maar dat is niet voldoende. Helpt u mee dit bedrag bij elkaar te krijgen? Doneer dan een bedrag aan de crowdfundingscampagne. Daar kunt u ook meer informatie krijgen over de plannen van de moeders.

Voor de vernieuwing van overige speeltoestellen en inrichting van het plein zijn de moeders in gesprek met de gemeente, de woningcorporatie en verschillende fondsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk