Crowdfundingactie voor project ‘Twee dorpen in oorlogstijd’

Voor het project ‘Twee dorpen in oorlogstijd – Herinneringen uit Jutphaas en Vreeswijk 1940-1945’ start op 13 december de crowdfunding op de site voordekunst.nl van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Iedereen kan daar tot en met 19 januari 2020 het project van Renée Blom ondersteunen door onder andere een boek te bestellen. Een fullcolour boek met minimaal 128 pagina’s, dat begin mei 2020 verschijnt. Daarin worden zoveel mogelijk bestaande en nieuwe verhalen, herinnering, afbeeldingen en foto’s over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Vreeswijk en Jutphaas (incl. Hoograven) bij elkaar gebracht. Daaraan gekoppeld zijn een website (www.wo2innieuwegein.nl) en facebookpagina ‘Twee dorpen in oorlogstijd’ zodat ook nieuwe getuigenissen en materiaal makkelijker toegankelijk en vindbaar wordt voor jong en oud.

Blom maakt het boek niet alleen. De Historische Kring Nieuwegein en ook de Historische Kring Tolsteeg-Hoograven stellen hun kennis en beeldmateriaal beschikbaar. Ook haalt zij de komende maanden via gesprekken en oproepen in onder andere de (social)media verhalen op. Voor meer informatie mail: wo2innieuwegein@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren