Criminele jeugdbende actief in Nieuwegein

Uit onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat er een criminele jeugdbende actief is in Nieuwegein. Dit soort bendes zijn erg moeilijk om aan te pakken. De laatste jaren zijn er zelfs tientallen bendes bijgekomen in heel Nederland.

Naast de criminele jeugdbende in Nieuwegein, is er ook een overlastgevende jeugdgroep en zijn er twee hinderlijke groepen. Bij criminele groepen maken alle leden zich schuldig aan misdrijven, waaronder straatroven en overvallen. In overlastgevende groepen zijn een paar criminele jongeren actief, die zich vooral bezighouden met het handelen in drugs. De hinderlijke groepen houden zich bezig met vernielingen en geven vooral overlast op straat.

Het oppakken van jeugdbendes lijkt geen prioriteit te hebben bij de politie en het Openbaar Ministerie. De belofte om deze jongeren van straat te halen, kan minister Opstelten van Veiligheid nog niet waarmaken. Wel zegt hij op de goede weg te zijn. Er zijn inmiddels al tientallen bendes opgepakt in Nederland en de samenwerking tussen verschillende organisaties is beter. Uit verder onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er soms heel jonge kinderen aan probleemgroepen deelnemen. Sommigen zijn zelfs jonger dan 12 jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk