Creëer je eigen kunst met stoepkrijt in je wijk

Vanwege het 50-jarig bestaan van Nieuwegein zal de stad in juni van dit jaar 1 groot buitenmuseum zijn. Initiatiefneemster Gonneke Prak zorgt er voor dat iedereen uit de stad mee kan doen met dit museum. Omdat water en Nieuwegein onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden is er voor het thema ‘Feestelijke boten’ gekozen.

Boten schilderen op de stoep?
Op woensdag 2 juni 2021, tijdens Nieuwegein 1 groot buitenmuseum, zullen een aantal extra activiteiten worden georganiseerd in de stad om de museummaand nog feestelijker te maken. Het idee is om straattekeningen van boten te maken. Kunstenaar Gonneke Prak gaat op deze dag met inwoners aan de slag om feestelijke boten te tekenen met stoepkrijt – dit gebeurt langs de Doorslag aan de Zavelwal. Maar ook in andere wijken wil de organisatie kinderen/inwoners uitnodigen om mee te tekenen. Dit kan corona-proof op 1 of meerdere plekken in jou buurt! Gonneke Prak kan stoepkrijt aanleveren (ca. 80 krijtjes per wijk). Wil je dit ook in Galecop? Meld je dan even bij de wijkcoördinator Fransje van Beek, f.vanbeek@nieuwegein.nl of 06-25719887. Woon je in een andere wijk? Neem dan contact op met je eigen wijkcoördinator.

Meer inspiratie
Bekijk op de website van 50 Jaar Nieuwegein de inspiratievideo, maak je eigen kunstwerk en hang/plaats het in het zicht. Bijvoorbeeld voor het raam, aan het balkon of plaats het in de tuin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren