Creatieve ontmoeting van jong en oud

Afgelopen donderdag 17 november was de aftrap van een bijzonder project tussen Zorgspectrum/ woonzorgcentrum Zuilenstein en de SWN. Meisjes die meedoen aan de meidenmiddag vanuit de huiskamerwoning ‘t Nijp, bezochten de bewoners van Zuilenstein. Gedurende vijf donderdagen gaan de meiden en dames aan de slag om een portret van elkaar te schilderen.

Het was een gezellige drukte in de centrale ruimte van het woonzorgcentrum. De dames van Zuilenstein zaten al aan twee lange tafels. Ondertussen legden de leden van Open Atelier Landstad alle materialen klaar; zij begeleide de deelnemers in het maken van een mooi portret. De bedoeling is dat er in 5 middagen een portret wordt gemaakt, van elkaar. Jong schildert oud en andersom. Afgelopen donderdag werd de ondergrond gemaakt en verscheen de eerste opzet voor het gezicht op het doek. Gedurende de komende weken wordt het portret verder uitgewerkt en op 15 december, de laatste donderdag, moeten alle portretten klaar zijn. De bijzondere portretten zullen in januari worden geëxposeerd.

De samenwerking is tot stand gekomen via de stichting Samen voor Nieuwegein. Hanneke Weesie, intermediair bij de stichting: “Op donderdagmiddag hebben zowel Zuilenstein als de meidenmiddag een activiteit, vaak iets creatiefs. Daarom wilden we juist door middel van een creatieve activiteit deze twee doelgroepen met elkaar verbinden. Door met dezelfde activiteit bezig te zijn, is contact leggen heel makkelijk. We hopen dat er echt een band ontstaat tussen de meiden en de dames, zodat de meiden in de toekomst ook langs blijven komen bij Zuilenstein.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk