Katern

Creatief vinden en binden van vrijwilligers

In het kader van het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger een speciaal aanbod, wat door een landelijke bijdrage goedkoop aangeboden kan worden. De locatie is in de bossen van Doorn op Zaterdag 24 november van 9.00 to 21.00 uur inclusief maaltijden. De kosten bedragen slechts f 40,00 p.p. De cursus is met name bedoeld voor managers van een vrijwilligersorganisatie of mensen binnen vrijwilligersorganisatie die als taak hebben, vrijwilligers te werven en begeleiden.

Tijdens deze cursusdag komen de volgende aspecten aan bod: Op welke wijze werft u en begeleidt u vrijwilligers? Werkt deze methode? Wat motiveert mensen om tijd te geven aan vrijwilligerswerk? Hoe kunnen ze zoveel mogelijk plezier aan hun werk beleven? Wat verwachten anderen van vrijwilligers? Welke nieuwe doelgroepen van vrijwilligers zijn interessant? Wat zijn de specifieke wensen en kenmerken van deze doelgroepen? Op welke wijze kunt u deze doelgroepen benaderen? Creatieve methoden van werven? Hoe motiveert u nieuwkomers en bestaande vrijwilligers? Hoe vinden zij plezier aan het werken bij uw vrijwilligersorganisatie? Wat heeft u deze doelgroep te bieden? Hoe behoudt uw organisatie vrijwilligers?

Diverse werkvormen zullen gebruikt worden, waaronder zeer onverwachte.

Na afloop van deze training heeft u de beschikking over praktische instrumenten om nieuwe vrijwilligers creatief te werven en te behouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk