Koken met PEN: ‘Courgettesoep met zalm en dille’

Soms is er niet veel tijd om te koken, en maak ik een pan soep voor een paar dagen, deze heb ik op mijn werk bedacht en vond veel bijval. Nodig voor een flinke pan:

4 courgettes
1 beker crème fraiche
2 grote uien gesneden
sap van 2 limoenen
verse dille
zwarte peperkorrels, grof gecrushed
400 gram gerookte zalmfilet
1,5 liter groenten of kruiden bouillon
beetje olie

De oven op grill stand voorverwarmen, ongeveer 200 graden.
3 van de courgettes en de uien grote stukken snijden en met wat olie 10 minuten grillen in de oven.
Dit in een keuken machine pureren.

De andere courgette in blokjes snijden
De zalm snipperen
De bouillon aan de kook brengen en de courgette – uien massa erbij doen inclusief de pepers
Limoensap en gehakte dille naar smaak erbij
5 minuten doorkoken, de rest van de courgette de laatste minuut erbij en als allerlaatst de crème fraiche erdoor roeren.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk