Corona update voor Nieuwegein

Afgelopen woensdag stuurde het college van B&W van Nieuwegein een brief naar de raad met daarin de laatste corona-update. In die update onder andere aandacht voor de maatregelen die voorlopig nog van kracht blijven, de aangepaste noodverordening en het goede nieuws dat kinderen en jongeren weer onder begeleiding buiten mogen sporten.

Maar het college geeft ook aan dat we nog een lange weg te gaan hebben. Er is nog geen perspectief op versoepeling van de maatregelen voor veel ondernemers en de culturele sector. De economische impact voor heel Nederland is ongekend groot.

In Nieuwegein is de verwachting dat een aantal projecten een behoorlijke vertraging oploopt. Denk aan groot onderhoudsprojecten in de openbare ruimte, Betere Buurten en klimaatadaptatie. De provincie Utrecht verwacht vertraging bij de realisatie van het tramtracé, waardoor de geplande opleverdatum van 22 augustus waarschijnlijk niet gehaald wordt.

Ook de gemeentelijke begroting zal ook hard geraakt worden door de crisis. Veel kosten lopen door, terwijl de inkomsten teruglopen. Lees hier de hele brief van het college van B&W aan de gemeenteraad van Nieuwegein. Hier de peiling van de impact van het Coronavirus in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!