Katern

Coöperatie Sportpark Galecop ‘innovatie van de maand’

Coöperatie Sportpark Galecop is door het Topteam van Sportinnovator gekozen als ‘innovatie van de maand’! Het Topteam van Sportinnovator bestaat uit prominente vertegenwoordigers uit de sport, het bedrijfsleven, gemeenten en de wetenschap. Zij hebben de opdracht gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw om innovaties in de sport die huidige patronen doorbreken en nieuwe trends in gang zetten te ondersteunen en onder de aandacht te brengen.

Vertegenwoordigers van voetbalvereniging JSV, atletiekvereniging Atverni, Rugby Club Nieuwegein en honk- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds tekende op woensdag 9 oktober 2019 de oprichtingsakte van de ‘Coöperatie Sportpark Galecop.’ Door deze stap zetten de verenigingen van Sportpark Galecop weer een grote stap naar een nog nauwere samenwerking. Zo maken ze al gebruik van elkaar faciliteiten en krijgen teams trainingen van andere clubs.

Sinds mei 2018 hebben de verenigingen van Sportpark Galecop een sportparkmanager. Hij helpt bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven op het sportpark. “Het is een enorme stap die stap die de verenigingen hebben gezet en ik ben blij dat ik hieraan een bijdrage heb mogen leveren” aldus Sportparkmanager Jimte Poelman.

Sportpark Galecop heeft als doel om een innovatief sportpark te zijn waar mensen een leven lang kunnen sporten/bewegen. Het doel is dat er op Sportpark Galecop elke dag van de week activiteiten zijn te bevordering van gezondheid en sociale cohesie.

V.l.n.r. Kees Koot (Rugby Club Nieuwegein), Feiko van der Veen (Honk en Softbalvereniging Nieuwegein Diamonds), Harry Koster (atletiekvereniging Atverni) en Ad de Bree (JSV Nieuwegein)

Binnenkort meer informatie over hoe Sportpark Galecop, SportID Nieuwegein en Verbindion Nieuwegein invulling geeft aan het vernieuwen van de breedtesport in de Gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk