Convenant tussen gemeente en De Kom

Tijdens een constructief gesprek tussen het college van B&W en het demissionaire bestuur van De Kom theater en kunstencentrum is besloten een convenant af te sluiten. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd om de lopende zaken van het theater/kunstencentrum en de voorbereiding op de exploitatie van het nieuwe theater te garanderen.

Het bestuur van De Kom theater en kunstencentrum is demissionair sinds twee weken geleden als gevolg van verschillen van inzicht in de voorgenomen bezuinigingen. Hierdoor ontstond onzekerheid over de invulling van de bestuurlijke verantwoordelijkheden van het theater en kunstencentrum.

In het door beide partijen getekend convenant staat dat we op zoek gaan naar een interim bestuur en, samen met het demissionaire bestuur, een directeur-bestuurder. Het demissionaire bestuur draagt de verantwoordelijkheid voor de lopende zaken tot uiterlijk 31 december 2011. Conform eerdere afspraken blijft de huidige directeur in functie.

Het in te stellen interim bestuur zal onder meer zorg dragen voor de definitieve afronding van de programmering in het seizoen 2012-2013 van het nieuwe Stadstheater en kunstcentrum. Dit betreft zowel het programma als de hieruit voortvloeiende financiële en personele verplichtingen. Samen met de gemeente zal het interim bestuur starten met de voorbereidingen voor de realisatie van de beoogde bezuinigingen ingaande 2013.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk