Convenant Nuchter Verstand ondertekend

Vrijdagmiddag 5 december hebben de tien gemeenten uit regio Utrecht-West, regio Lekstroom en GGD regio Utrecht een convenant ondertekend. Hiermee bevestigen deze partijen de wil om in de regio samen te werken om alcohol en drugsgebruik door jongeren onder de 18 jaar te voorkomen. Deelnemende partijen zijn gemeente De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Oudewater, Montfoort, Nieuwegein, Houten, Lopik, IJsselstein, Vianen en GGD regio Utrecht.

Het project Nuchter Verstand is in 2008 gestart in De Ronde Venen. In 2011 is deze gemeente gaan samenwerken met vier andere gemeenten in haar regio: Stichtse Vecht, Woerden, Oudewater en Montfoort. Nu haken ook de vijf andere gemeenten in regio Lekstroom aan: Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Lopik en Houten.

Jongeren gebruiken alcohol en drugs ook buiten hun eigen woonplaats, omdat ze bijvoorbeeld in een andere gemeente naar school gaan, uitgaan of sporten. Met deze regionale samenwerking verwachten de gemeenten dan ook meer effect te krijgen van de preventie en handhavingsmaatregelen die ze nemen omdat jongeren in de wijde omgeving te maken krijgen met dezelfde maatregelen.

Binnen de tien gemeenten worden jongeren, ouders, scholen, sportverenigingen, de horeca en opsporingsambtenaren (boa’s) betrokken bij dit project. In oktober 2013 is vanuit Nuchter Verstand voor het eerst de campagne 30dagenalcoholvrij georganiseerd. Deze is succesvol verlopen, er waren meer dan 300 deelnemers. De campagne wordt opnieuw georganiseerd, deze keer in maart 2015 onder de landelijke paraplu van IkPas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren