Controle op verkoop alcohol aan jongeren

In totaal zijn vorige week achttien horecagelegenheden en winkels waar alcohol wordt verkocht, gecontroleerd op het verkopen van alcohol aan mensen van onder de achttien jaar. Dat gebeurde met behulp van een zogeheten mysteryshopper, een persoon aan wie je niet kunt zien of hij ouder of jonger is dan achttien jaar. In zulke gevallen moeten drankverstrekkers de leeftijd van de jongere vaststellen aan de hand van een identiteitsbewijs. Dat gebeurde niet bij vijf van de achttien gecontroleerde horecagelegenheden en winkels. Zij zijn gewaarschuwd dat bij een volgende overtreding een boete wordt opgelegd ter hoogte van € 1.360.

De gemeente vindt het aantal overtreders te hoog. Burgemeester Frans Backhuijs: ‘Het is bewezen dat jongeren die te vroeg, te veel en te vaak drinken gezondheidsrisico’s lopen. Het is daarom van belang dat jongeren niet makkelijk aan drank kunnen komen. Drankverstrekkers hebben hierin een rol. Vandaar deze actie.’

Naast het geven van voorlichting en uitleg om bewustwording te verhogen aan ouders, jongeren en drankverstrekkers zal de gemeente drankverstrekkers blijven controleren. Zo zal de gemeente in maart sportverenigingen controleren. De lijn van de gemeente is dat bij een eerste overtreding wordt gewaarschuwd en dat bij een tweede of volgende overtreding een boete volgt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk