Connexxion-busje rijdt fietser aan

Vanmorgen vroeg rond 07.45 uur heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de Noordstedeweg. Ter hoogte van de kruising met de Herenstraat kwam een Connexxion-busje, die richting het Stadscentrum ging, in aanrijding met een fietser. De fietser, een krantenbezorger, werd geholpen door het ambulancepersoneel en stond na 10 minuten weer op. Bouwvakkers die in de buurt waren hielden een paraplu boven de fietser. Hoe het met de krantenbezorger is is ons niet bekend. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De kruising is een druk knooppunt van fietsers. Zowel door woonwerkverkeer richting Utrecht als scholen maken gebruik van deze kruising en staat bekend als gevaarlijk. Al lange tijd ergert de Fietsbond in Nieuwegein zich aan de laksheid van de gemeente om iets te doen aan dit, voor fietsers gevaarlijke knooppunt en staat in de top tien van gevaarlijke plekken voor fietsers. Inmiddels zijn wel de plannen afgerond om dit knooppunt veiliger te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren