Concept nota beleid amateurkunst 1991-2004

In 1991 is de beleidsnota Amateuristische Kunstbeoefening vastgesteld. Met de vaststelling van de Subsidieregeling Amateurkunst is in 1993 een nieuw subsidiebeleid ingezet. Uit de evaluatie kan worden geconcludeerd dat de doelstellingen van het in 1991 ingezette AK-beleid t.a.v. toegankelijkheid, verscheidenheid, bevordering kwaliteit en bevordering infrastructuur zijn gerealiseerd.

Zoals beschreven in het (Plan van Aanpak) ‘Culturele Ontwikkelstrategie’ moet voor het culturele leven in Nieuwegein een kwaliteitsslag worden gemaakt. Belangrijke elementen daarin zijn het vergroten van de (culturele) levendigheid en het ontwikkelen van de culturele identiteit van Nieuwegein. Hierin is een grote rol voor de eigen amateurkunst weggelegd.

Het beleid AK zal in lijn met de uitgangspunten van Nieuwegein Kiest er op gericht zijn meer verantwoordelijkheid bij de AK-verenigingen te leggen en de komende jaren in te zetten op een beleid gericht op concrete culturele activiteiten.

Besloten is de Subsidieregeling Amateurkunst als volgt te wijzigen: het per 2005 totaal beschikbare budget voor incidentele en periodieke subsidies AK blijft gehandhaafd, maar komt gefaseerd over de periode 2005- 2008 in 2008 geheel beschikbaar voor projectsubsidies AK.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk