Katern

Compositie en vormgeving in fotografie en kunst

Dit is een unieke cursus, waarin niet alleen de bekende compositieaspecten worden behandeld, maar in feite de totale vormgeving, dus inclusief rechts- en links-symboliek, Gestaltwetten, symboliek van lijnen, verschillende kijkrichtingen, de Diagonaal Methode, de Regel van Derden, de Gulden Snede, etc. We “lezen” afbeeldingen a.g.v. de leesrichting van teksten. We hanteren in deze cursus “aandachtspunten” i.p.v. “regels”, omdat het niet gaat om rigide voorschriften, maar om het effect van een werkwijze, als daar een inhoudelijk doel mee gediend is: zo kunnen we bijv. de horizon scheef zetten om desoriëntatie te veroorzaken. In deze cursus leert u dat er objectieve, algemeen geldende compositiefactoren zijn, waar iedereen mee te maken heeft.

Voordat u zich opgeeft voor deze cursus kunt u ook een lezing bijwonen in Museum IJsselstein, Edwin Westhoff zal verschillende elementen belichten die een belangrijke rol spelen bij de compositie van een kunstwerk. Ook zal hij enkele foto’s van de tentoontstellingen ‘Magische momenten bij MIJ’ en ‘Verstreken licht bij MIJ’ besproken worden.

De lezing wordt gehouden op 25 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur in Museum IJsselstein aan de Walkade 2-4 in IJsselstein. De lezing is gratis bij te wonen op vertoon van het toegangskaartje ad. € 4,00. >Voor de lezing is het wel van belang dat u zich aanmeldt. nschrijven voor de cursus gaat via www.volksuniversiteitutrecht.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk