Complimenten op de Mauritsschool

Op de Mauritsschool werden de laatste weken opvallend veel complimenten uitgedeeld. Met veel succes is daar een complimentenmachine in de school geplaatst. De Mauritsschool in de wijk Zandveld is een Vreedzame school. Dit betekent dat er binnen de school speciale aandacht is voor de wijze waarop kinderen met elkaar om gaan. Een aantal weken stond er in de school een complimentenmachine. De machine was dankzij een vader van één van de leerlingen via de stichting Collectief Goed Bezig aan de school ter beschikking gesteld. Door de complimentenmachine kunnen kinderen ervaren dat het geven en ontvangen van complimenten een positieve invloed heeft op hun zelfbeeld en de sfeer op school.

De kinderen mochten de complimentenmachine gebruiken als zij een munt hadden verdiend met het geven van een compliment. Ze werden uitgedaagd om complimenten te geven die dieper gaan dan “je hebt een mooie trui aan” of “wat zit je haar leuk”. Het ging bijvoorbeeld om complimenten die je teruggeven wat bijzonder was aan jouw gedrag. Wanneer een ander kind zo’n diepgaand compliment had ontvangen, kon hij dat aan de leerkracht vertellen. De gever van het compliment verdiende dan een munt voor de complimentenmachine.

De kinderen hebben erg hun best gedaan om complimenten te geven aan hun medeleerlingen. Er zijn heel wat munten uitgedeeld en daarmee hebben de kinderen een button uit de complimentenmachine ontvangen. Zij dragen deze buttons met de tekst “goed bezig” met trots. Inmiddels is het project afgerond en is de complimentenmachine weer terug naar de stichting. De kinderen van de Mauritsschool zijn een ervaring rijker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren