Commissaris van de Koning op werkbezoek in Nieuwegein

De commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek, legt woensdagmiddag 25 juni 2014 een werkbezoek af aan de gemeente Nieuwegein. Het werkbezoek maakt onderdeel uit van een reeks werkbezoeken die de commissaris aflegt.

Het programma begint om 14.00 uur met een gesprek tussen de commissaris van de Koning en het college van B&W over verschillende thema’s. Om 15.30 staat een bezoek aan Buurt- en Zorgplein Zuid op het programma. Het werkbezoek wordt afgesloten met een informeel samenzijn met raads- en statenleden. Dit vindt eveneens plaats in Buurt- en Zorgplein Zuid.

Sinds februari dit jaar heeft Nieuwegein een centrum waar welzijn, gezondheid en cultuur samenwerken én zich verbinden in één gebouw: Buurtplein en Zorgplein Zuid. Het betreft een samenwerking tussen MOvactor, de gemeente Nieuwegein en allerlei andere partners op het gebied van welzijn, zorg en cultuur.

Met welzijn, zorg en cultuur bij elkaar zorgen de samenwerkingspartners ervoor dat ze efficiënt en adequaat antwoord kunnen geven op de (zorg)vragen in de buurt. De accommodatie is ingericht vanuit de visie dat bewoners gelukkig, betrokken en zinvol leven en bijdragen vanuit eigen kracht en mogelijkheden. Buurtbewoners kunnen deelnemen aan activiteiten en nieuwe buurtbewoners ontmoeten of gewoon gezellig wat met elkaar eten. Zinvolle tijdsbesteding doen in de vorm van vrijwilligerswerk, leerwerkplekken of buurtinitiatieven, maar ook vrijwillige dienstverlening en professionele zorg raadplegen of een combinatie daarvan (welzijnsarrangement).

De nieuwe accommodatie wordt gezien als een sociaal verkeersplein waar men verschillende afslagen kan nemen tot welzijn, cultuur en zorg. Vandaar ook de termen Buurtplein en Zorgplein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk