Katern

Commandant der Strijdkrachten bezoekt jongerenprogramma ‘Sport en Defensie maken weerbaar’

Tijdens de NOCNSF Nationale Sportweek brengen het Ministerie van Defensie, NOCNSF en SportID Nieuwegein 200 jongeren in beweging op Sportpark Galecop. Dit is op woensdag 20 september van 09.00 tot 16.00 uur. Doel van de dag is om jongeren weerbaarder te maken door middel van bewegen en de mentale lessen van militairen, waaronder Commandant der Strijdkrachten Generaal Onno Eichelsheim.

Sportweek

Onderdeel van lesprogramma
De 200 jongeren, van tussen de 16 en 20 jaar, zijn afkomstig van diverse MAVO – HAVO en VWO examenklassen uit Nieuwegein. Deze woensdag staat in het teken van mentale gezondheid en de weerbaarheid van jongeren en is onderdeel van een breder programma. Dit vierdelige programma bestaat verder nog uit het lesprogramma ‘wat zou jij beslissen’ van het Nederlands Veteranen Instituut, een driedaagse bivak bij Defensie genaamd ‘Maatschappelijke Diensttijd Missie’ en 40 uur vrijwilligerswerk in de eigen gemeente.

Bezoek Commandant der Strijdkrachten
Van 14.00 tot 15.30 uur bezoekt de hoogste militair van Nederland, Commandant der Strijdkrachten Generaal Onno Eichelsheim het programma in de Nieuwegein. Hij doet dit samen met NOC*NSF voorzitster Anneke van Zanen-Nieberg, burgemeester Marijke van Beukering en sportwethouder John van Engelen.

Ambassadeurs Ranomi Kromowidjojo en Ray Klaassens
Het programma ‘Sport en Defensie maken weerbaar’ wordt landelijk ondersteund door ambassadeurs Ranomi Kromowidjojo namens ‘de sport’ en Ray Klaassens namens ‘Defensie’.

“We willen de jongeren mentaal krachtiger, fitter en hun maatschappelijke waarde laten ontdekken.” aldus Ray Klaassens. “Als klein meisje was ik niet zo assertief. Dat heb ik echt door sport geleerd en sport heeft mij dus echt weerbaarder gemaakt. Dit wil ik meegegeven aan de jeugd want sport geeft je echt een boost.” Aldus Ranomi Kromowidjojo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk