Column Willeke Stadtman: ‘Manschot’

De Nieuwegeinse Willeke Stadtman (1950) is onlangs een tweede leven begonnen als schrijfster. Is echtgenote en moeder van drie kinderen. Heeft inmiddels drie kleinzoons, een hond (een Roemeense kliko) en een kleinhond (de hond van haar dochter). Vierendertig jaar was Willeke werkzaam in de gezondheidszorg, aanvankelijk als arts, later als bestuurder met name in de ouderenzorg. In 2011 is zij gestopt met werken, precies zoals zij zich had voorgenomen. Al een tijdje heeft Willeke haar eigen column op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze zijn ook in boekvorm uitgebracht met de titel: ‘Hopeloos maar niet ernstig’ (ISBN: 978-90-484-3583-6).

Willeke: ‘Even dacht ik dat het een succes zou worden: het megalomane plan om van Nieuwegein hét bruisende winkelcentrum van de regio te maken. In rotten van duizend zouden mensen uit de gehele provincie optrekken naar het spectaculair vernieuwde Cityplaza. Met moeite zouden zij nog net dat ene laatste parkeerplekje weten te bevechten in één van de vele parkeergarages, die onder meer uitgerust zouden zijn met panelen met virtueel wuivende gele gordijnen in de zon en een soundtrack van Spinvis, – of met een theatrale reis door de tijd van oerknal tot heden. Alles zou een belevenis zijn in Cityplaza, zelfs het parkeren.’

‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook best stoer vond, die plannen. Je moet maar durven, als Gemeente. Je steekt toch je nek uit. Gelukkig waren er vooraf puike afspraken gemaakt met de eigenaar van Cityplaza, het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Cório, dat natuurlijk wel zijn aandeelhouders tevreden moet houden: die stemmen nu eenmaal niet met een rood potloodje. Die kennen hele andere munitie.’ Klik hier om de column ‘Manschot’ te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk