Column Willeke Stadtman: ‘Flyeren’

De Nieuwegeinse Willeke Stadtman (1950) is onlangs een tweede leven begonnen als schrijfster. Is echtgenote en moeder van drie kinderen. Heeft inmiddels drie kleinzoons, een hond (een Roemeense kliko) en een kleinhond (de hond van haar dochter). Vierendertig jaar was Willeke werkzaam in de gezondheidszorg, aanvankelijk als arts, later als bestuurder met name in de ouderenzorg. In 2011 is zij gestopt met werken, precies zoals zij zich had voorgenomen. Al een tijdje heeft Willeke haar eigen column op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze zijn ook in boekvorm uitgebracht met de titel: ‘Hopeloos maar niet ernstig’ (ISBN: 978-90-484-3583-6).

Willeke: ‘Echtgenoot T. moest afgelopen zaterdag flyeren op de markt in Nieuwegein. Gekleed in een fris-witte bodywarmer met het opschrift Proxima Terminale Zorg en het motto: ‘Als het er echt op aankomt’ koos hij strategisch positie nabij het zebrapad. Zijn collega-vrijwilliger nam het andere zebrapad voor zijn rekening.’

‘In oktober organiseert Proxima Terminale Zorg een aantal activiteiten in de hoop daarmee nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Zo is er op 7 oktober een wandeltocht in en om historisch Vreeswijk (mogelijk mét kaarsjes), en op zaterdag 10 oktober is het Open Dag in de hospice. Collega G. en T. zouden vooral oudere mensen aanspreken. Ik wil T. hier beslist niet publiekelijk afvallen, maar de dood doet niet aan leeftijdsselectie. T. kwam tamelijk onthutst thuis. Hoe? Dat leest u in de column.’ Klik hier om de column ‘Flyeren’ te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk