Katern

Column SportID van de week: ‘Online promotie tips voor sport- en beweegclubs’

Misschien kennen jullie ze wel, de buurtsportcoaches en sportpark manager van Nieuwegein, zichtbaar in hun oranje zwarte trainingspakken en altijd bezig om iedere inwoner van Nieuwegein te verleiden om in beweging te komen. Van 0 tot 100 jaar oud!

Elke week schrijft één van de medewerkers van SportID Nieuwegein een column in De Digitale Nieuwegeiner en op De Digitale Stad Nieuwegein. En zoals dat kán en mág bij een column kan en mag de medewerker, zonder een blad voor de mond te nemen, zijn of haar (al dan niet gepeperde) mening geven over dat wat opvalt, blij maakt of juist irriteert.

Deze week valt de eer te beurt aan Jennifer Luttikhuizen, Marketing & Communicatie manager van SportID: ‘Online promotie tips voor sport- en beweegclubs.’

SportID

‘Aan alle sport- en beweegclubs van Nieuwegein,’

‘Nieuwegein in beweging brengen, dat is waar we ons vanuit SportID op richten. We helpen dus ook graag de sport- en beweegclubs in Nieuwegein om nog beter gevonden te worden. Want hoe breng jij met je club je activiteiten nog meer onder de aandacht bij potentiële nieuwe leden, behalve met open dagen en proeflessen? Hoe hou je je huidige leden enthousiast? En hoe doe je dat allemaal zonder dat het meteen klauwen met geld kost?’

‘Ik heb een aantal online tools en tips op een rijtje gezet waar je wellicht iets uit kunt halen:

Hoe actief ben je op social media? Een makkelijke en gratis manier om je club onder de aandacht te brengen is social media. Laat wekelijks je activiteiten zien, deel successen, geef een blikje achter de schermen en deel je aankomende evenementen. Moedig je leden aan om jouw content te delen of om zelf content te plaatsen voor of na de les. Dit creëert een groter bereik en meer interactie met je huidige leden. Je kunt bijvoorbeeld met de trainers van je club afspreken om aan het einde van iedere activiteit even kort jullie social media kanalen te benoemen. Of maak een leuke after work-out selfie met de groep en vertel waar ze de foto kunnen terugvinden. 

Ik had het net al over foto’s, video’s en selfies, want iets waar je als club eigenlijk niet meer omheen kan is het creëren van visuele content. Beelden zijn enorm belangrijk geworden. Online en offline is het moeilijk geworden om mensen te trekken met alleen tekst. Probeer er een gewoonte van te maken om regelmatig foto’s en video’s te schieten tijdens je lessen en activiteiten. Gelukkig kan dit tegenwoordig heel eenvoudig, omdat de meeste smartphones prima camera’s hebben. Zorg er wel voor dat je toestemming vraagt aan degenen die je vastlegt! 

Een handige tool die ik absoluut aanraad, is canva.com. Canva biedt gebruiksvriendelijke sjablonen waarmee je eenvoudig posters, flyers, social media posts en infographics kunt maken. Zo hoef je niet alles zelf te bedenken. Je kunt het vervolgens downloaden in het juist formaat en op je website en social media kanalen plaatsen. 

Canva is vrij uitgebreid en kan mogelijk voor sommige mensen met minder digitale ervaring wat ingewikkeld zijn. Daarom raad ik ook zeker de promotietool van Clubbase aan. Dit is een online tool waarin je een sjabloon voor een poster, flyer of social media post kiest en vervolgens alleen maar je afbeeldingen en teksten hoeft in te laden. Heel makkelijk! Dit is goed nieuws voor clubs die al een clubaccount hebben aangemaakt op sportenbewegennieuwegein.nl, want dan heb je direct toegang tot deze promotietool. Als je wilt weten hoe je deze tool kan vinden en gebruiken, bekijk dan onze demo video waarin we alles uitleggen en laten zien.’

‘Heb je je club nog niet gekoppeld aan sportenbewegennieuwegein.nl? Op dit nieuwe platform komen alle clubs van Nieuwegein te staan, zodat het voor de inwoners van Nieuwegein en omstreken nog makkelijker is om jouw sport- of beweegclub te vinden. Heb je hulp nodig? De buurtsportcoaches helpen je maar al te graag. Neem contact met ons op via info@sportidnieuwegein.nl of bel 06-574 528 96.

Veel succes met de promotie van je club!’

De columnisten gaan nu vakantie vieren en zijn 23 augustus weer terug op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk