College ziet af van aankoop grond De Baten

Vorig jaar oktober is het wijkcentrum ‘de Baten’, inclusief de sportzaal, afgebrand. Vervolgens heeft de gemeente overleg gevoerd met het stichtingsbestuur van De Baten over de herbouw van De Baten. Daarbij zijn twee varianten besproken:

1. de stichting De Baten realiseert zelf een nieuwe accommodatie waarbij de gemeente input levert voor gewenste toekomstige functies;

2. de gemeente neemt de grond over van de stichting en realiseert zelf een nieuwe accommodatie. Achterliggende gedachte hierbij was dat de gemeente dan zelf meer grip heeft op de “welzijnsfuncties” binnen de gemeente.

De stichting De Baten heeft steeds aangegeven dat zij niet bereid is om financieel en economisch te participeren als de gemeente de grond verwerft en vervolgens een nieuw centrum gaat realiseren. Daarnaast heeft het bestuur aangegeven zo volledig mogelijk tegemoet te willen komen aan de behoefteninventarisatie, die de gemeente pas heeft gedaan. Verder is de financiële haalbaarheid van realisatie door de gemeente onderzocht. Op basis hiervan heeft het college besloten af te zien van de aankoop van de grond van de Baten.

Hierdoor blijft stichting W.A.C. De Baten eigenaar van de grond en zal deze stichting, in overleg met de gemeente, de herbouw realiseren. Het collegebesluit wordt ter kennisname aangeboden aan de commissie SOC van 21 augustus 2003.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk