College wil geen coffeeshops in Nieuwegein

Op 29 januari 1998 heeft de gemeenteraad zich uitgesproken tegen de vestiging van coffeeshops binnen de gemeente Nieuwegein. De raad heeft daarmee gekozen voor de zogenaamde ´nul-optie´. Om na te gaan of onze gemeente nog steeds een evenwichtig coffeeshopbeleid voert dat recht doet aan de specifieke omstandigheden van Nieuwegein van dit moment, heeft de gemeente eind 2002 een aantal gegevens in kaart gebracht. Het college heeft vervolgens het onderwerp ter bespreking aangeboden in de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken. Naar aanleiding van deze discussie op 20 februari 2003, heeft het college nu besloten de nul-optie te handhaven. Het college ziet geen nieuwe argumenten om van het huidige beleid af te wijken.

De wethouders Van Linge en Van Rooijen hebben over dit onderwerp een minderheidsstandpunt ingenomen. Zij zijn vóór het verlaten van de nul-optie, en vóór het aanpakken van illegale situaties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren