College verklaart bezwaar tegen spitsknip ongegrond

Op 3 maart 2003 heeft het college een verzoek van Seats and Sofas afgewezen om de spitsknip op de Liesbosch op te heffen. Tegen dit besluit diende het bedrijf een bezwaarschrift in. Gesteld wordt dat de gemeente Utrecht nog steeds het convenant niet heeft ondertekend dat als basis diende voor de invoering van de spitsknip. Ook ondervinden de bedrijven overlast van de spitsknip doordat bijvoorbeeld de bereikbaarheid wordt verminderd.

De bezwaren geven het college echter geen aanleiding een ander standpunt in te nemen. Op 26 oktober 2000 is het verkeersbesluit genomen om de spitsknip in te voeren. Daartegen is nimmer een bezwaar ingediend zodat het besluit onherroepelijk is.

Gelet op de formele rechtskracht hoeft de gemeente niet meer op het besluit terug te komen. Nu zich sinds de invoering van de spitsknip geen nieuwe feiten en omstandigheden hebben voorgedaan die zouden nopen tot een herziening van het verkeersbesluit, heeft het college de bezwaren van Seats and Sofas ongegrond verklaard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk