College vergoedt kosten Classic Toys niet

In juni 2002 verzocht (het destijds nog bestaande) Classic Toys via haar advocaat de gemeente om een vergoeding van proceskosten. Het ging om kosten die waren gemaakt tijdens de bezwaarschriftenprocedure. Deze procedure volgde op een gemeentelijke aanschrijving. In deze aanschrijving maande de gemeente het bedrijf de parkeeroverlast te staken. Die was het gevolg van het parkeren van een grote hoeveelheid auto´s op openbare parkeerplaatsen.

Destijds voorzag de wet nog niet in een ruime vergoedingsmogelijkheden voor de kosten in de bezwaarschriftenfase. De jurisprudentie was in toekenning van kostenvergoeding bijzonder terughoudend. Alleen als een bestuursorgaan tegen beter weten in een bepaald besluit nam, zouden eventueel kosten vergoed kunnen worden. Van een dergelijke situatie was in het geval van Classic Toys geen sprake. Daarom heeft de gemeente besloten de kosten niet te vergoeden. Daarop volgde een bezwaarschrift van de advocaat, maar dit heeft geen ander licht op de zaak geworpen. Het college heeft daarom nu definitief besloten géén vergoeding aan Classic Toys toe te kennen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren