College stelt Nota Watervisie vast

Sinds juli 2001 is door verschillende partijen samengewerkt aan de ‘Nota Watervisie’. In de Nota Watervisie worden de knelpunten in het Nieuwegeinse watersysteem beschreven. Daarnaast worden globale oplossingsmaatregelen voorgesteld.

Vastgesteld beleid is noodzakelijk om de noodzakelijke maatregelen uit te kunnen werken. Ook is vastgesteld beleid inzake de waterhuishouding noodzakelijk voor het herzien van de bestemmingsplannen. De ‘Nota Watervisie’ beschrijft het Nieuwegeinse watersysteem op hoofdlijnen. Nieuwegein is in de nota verdeeld in vier deelgebieden. Voor ieder deelgebied wordt in de nota een streefbeeld voor de waterhuishouding geschetst. Tevens wordt per deelgebied ingegaan op eventuele toekomstige knelpunten en de mogelijke maatregelen. Tevens worden de belangrijke uitgangspunten voor waterbeheer in het deelgebied toegelicht.

De ‘Nota watervisie’ is de eerste fase in het opstellen van het ‘Integrale Waterplan’.

Nadat de ‘Nota watervisie’ is vastgesteld, gaat de projectgroep direct door met het opstellen van het ‘Integrale Waterplan’. Dit is een uitvoeringsnota waarin alle voorgestelde maatregelen worden doorgerekend op haalbaarheid en financiële consequenties. Nu het college akkoord is, wordt de nota geagendeerd voor de vergadering van de commissie RIM op 2 juni aanstaande. Daarna gaat de nota ter vaststelling naar de raad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk