College Nieuwegein stemt in met totaalplan klimaatadaptieve buurt Rijndael

Op 15 maart heeft het college van gemeente Nieuwegein het door de ontwikkelende partijen BPD en KWP ingediende principeverzoek vastgesteld en ondertekend. Hiermee stemt zij in met de ontwikkeling van 206 grondgebonden duurzame energiezuinige woningen in het zuidwesten van Rijnhuizen.

Vervolgtraject Rijndael
Nadat eerder het eerste deel van het principeverzoek was vastgesteld, zijn BPD en KWP aan de slag gegaan met de verdere uitwerking van het plan waarbij ook de direct omwonenden zijn betrokken. Met de vaststelling van het totaalplan Rijndael door het college, kan de aanvraag omgevingsvergunning binnenkort worden ingediend. Naar verwachting start de bouw begin 2023. De verschillende deelgebieden worden vanaf medio 2022 in fases online in verkoop gebracht. Overigens starten de voorbereidende werkzaamheden op de locatie al dit voorjaar.

Rijndael: woningen in een gezonde leefomgeving
Rijndael wordt een wijk met veel ruimte voor ontmoeten, spelen en groen en heeft een informele autoluwe opzet. Het klimaatadaptieve plan voor de 206 woningen bevat een mix van hoek- en rijwoningen, 3-onder-1-kapwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen in een eigentijdse groene en klimaatadaptieve buurt, omgeven door water. De woningen zijn verdeeld over vier deelgebieden met elk een eigen uitstraling. De mix van woningen en de situering ervan passen bij het historische, groene karakter van dit deel van Rijnhuizen met kasteel Rijnhuizen en fort Jutphaas in de buurt.

Enthousiast
Eveline Keizer, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Rijndael wordt een ruime en groene woonwijk met een grote diversiteit aan grondgebonden woningen zowel in typen als in architectuur. Er komt een schitterend park met veel ruimte voor kinderen om te spelen, woningen in een boomgaard en veel bestaande bomen behouden een plek in de woonwijk. Rijndael wordt een prachtige plek om te wonen nabij het centrum van Nieuwegein.”

“Door de enorme behoefte aan woningen in deze regio zijn we blij dat de gemeente heeft ingestemd met de plannen voor Rijndael. Samen met BPD gaan we aan de slag met de verdere uitwerking en realisatie van het plan, waarbij we inspelen op de behoeften en wensen van de toekomstige bewoners van dit gebied. Rijndael wordt een prachtige groene wijk waar straks fijn gewoond kan worden in een gezonde leefomgeving,” aldus Roy Hasselerharm, directeur van KondorWessels Projecten.

Transformatie Rijnhuizen
De van oorsprong kantorenwijk Rijnhuizen, waar Rijndael onderdeel van uitmaakt, wordt omgevormd naar een levendige, gemengde wijk. Waar nog wel kantoren en bedrijfsgebouwen zijn, maar waar de nadruk ligt op prettig wonen, leven en verblijven. De Gebiedsvisie ‘Mooi Rijnhuizen’ geeft ruimte voor circa 2.500 woningen, met daarbij behorende voorzieningen zoals bijvoorbeeld onderwijs, zorg, supermarkt en kinderopvang.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren