College kookt bij De Dichter

De wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Nieuwegein hebben woensadag 21 oktober j.l. gekookt bij De Dichter aan de Richterslaan. Bij deze locatie van Zorgspectrum wonen mensen met dementie in kleine woongroepen. Deze kookafspraak is gemaakt tijdens de door Samen voor Nieuwegein georganiseerde Beursvloer in november 2014.

Om 16.30 uur werden de wethouders en de gemeentesecretaris ontvangen bij De Dichter. Na een korte inleiding was het tijd om aan het werk te gaan. De wethouders deden de schort voor en ze kookten samen met medewerkers, vrijwilligers en bewoners de maaltijd in de verschillende huiskamers. Na de maaltijd, hutspot, zuurkool of spruitjes, was het tijd voor de afwas en natuurlijk een kopje koffie.

Bewoonster An vond het allemaal heel gezellig. ‘Leuk hoor dat ik even met de wethouder kon praten. En dat ze ook nog voor ons koken. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Ik kan geloof ik niet meer alleen wonen en daarom woon ik hier. We spelen regelmatig gezellig een spelletje met elkaar en we eten samen. Elke dag lekker hoor!’

Voor het college was dit een bijzondere avond. ‘Het was mooi om op deze manier kennis te maken met het kleinschalig wonen. We hebben gesproken met de bewoners, de medewerkers en de vrijwilligers en we hebben hun manier van wonen en werken leren kennen. Dat is makkelijker als je samen actief bent’, aldus wethouder Hans Adriani.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk