College besluit tot nader onderzoek naar opknappen gemeentewerf

Het college heeft besloten nader onderzoek te doen naar het opknappen van de gemeentewerf aan de Utrecht-haven 1 – 3. Er zijn hiervoor diverse aanleidingen. De werf is destijds (in 1986) gebouwd als een ´semi-permanente voorziening´. Het was dus niet de bedoeling dat de werf in de bestaande vorm lang zou worden gebruikt. Daardoor voldoen een aantal gebouwen inmiddels niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Verder is in de beleidsnota Afvalstoffen (1999) besloten het aanbiedstation anders in te delen en op te knappen. Daar is ook geld voor gereserveerd. Ook is in de ombuigingsoperatie ´Ruimte Maken´ besloten het gemeentelijk maga-zijn op te heffen. Dit heeft tot gevolg dat het magazijn en de ruimte er omheen momenteel onbenut zijn. In het kader van de herontwikkeling van de werf is recent een kort onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat het mogelijk lijkt te zijn de gemeentewerf op te knappen en de kosten daarvan (grotendeels) te dekken uit de ver-koop van een gedeelte van het terrein.

Dit heeft het college voldoende aanknopingspunten geboden om meer uitgebreid onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het opknappen van de werf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk