Katern

Code oranje en gladde wegen zondag

In onze regio wordt zondag een sneeuwlaag van twee tot vijf centimeter verwacht. Dat zegt weerbureau Weerplaza. Dus die sneeuwpop – of in ieder geval een kleintje – kan zeker gebouwd worden.

Het hele land krijgt te maken met sneeuwval, die begint in Zeeland en Noord-Brabant, vroeg in de ochtend. Daarna breidt het sneeuwgebied zich uit naar het Noorden.

De weerdienst verwacht dat op diverse snelwegen de maximumsnelheid verlaagd zal worden. Wellicht was dat vandaag ook verstandig geweest, want op diverse plaatsen in onze regio gebeurden ongelukken vanwege het winterse weer.

Het KNMI heeft voor zondag 10 december code oranje afgegeven in verband met de flinke sneeuwval en de lokale gladheid.

TREIN
Op een beperkt aantal trajecten rijden morgen minder treinen. Hierdoor ontstaat volgens de NS meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. De NS raadt reizigers aan vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren