COC Songfestival strijkt neer in Nieuwegein

Ruim 25 jaar geleden begonnen als een knipoog naar het Eurovisie Songfestival is het COC Songfestival hét evenement in Nederland waarbij componisten, tekstschrijvers en artiesten de kans krijgen om liedjes met een ‘regenboog rand’ aan een groot publiek te presenteren. Op zaterdag 27 november aanstaande zal dit liedjesfestijn plaatsvinden in theater De Kom in Nieuwegein.

De presentatie van de show is in handen van Maaike Timmerman. Veel mensen kennen haar van het dagelijkse actualiteitenprogramma Goedemorgen Nederland en van de talkshow Op1. In 2016 presenteerde zij ook al de grote finale van het COC Songfestival in Utrecht en vorig jaar was ze gastvrouw van de online show COC Songfestival: Sound of Our Harmony.Kaarten zijn te bestellen via de website van theater De Kom. Lees ook hier meer over hoe om te gaan met Corona.

In een vriendschappelijke competitie strijden de inzendingen van organisaties uit het hele land om de wisselbeker. Met een lied dat te maken heeft met onderwerpen die belangrijk zijn voor lesbische, homo, bi, trans, intersekse en queer LHBTIQ+) personen. Door de overwinning van singer-songwriter Luz Bravo en haar lied ‘Harmony’ voor COC Midden-Nederland in 2019, strijkt het festival nu neer in het midden van het land. Door de coronacrisis kon het geplande festival in 2020 niet doorgaan, maar werd er gekozen voor een online show. Máár het is nu eindelijk zover, de 26ste editie van het COC Songfestival komt dit jaar naar onze provincie en Nieuwegein is gaststad voor bezoekers uit alle windstreken.

COC Songfestival
In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste editie en werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk