Katern

Coaching voor jongeren om eigen bedrijf te starten

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren van 15 tot 22 jaar uit de gemeenten Stichtse Vecht, Nieuwegein en Utrecht gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee en motivatie. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Programma
Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training vanaf 17 juli waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf en worden hierbij begeleid door een ervaren ondernemer. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Gratis deelname
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In iedere regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers. Dit jaar doet de gemeente Nieuwegein voor het eerst mee aan het project ZomerOndernemer. Het is een actiepunt uit de economische visie die samen met ondernemers opgesteld is. Doel van het project is om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van ondernemerschap in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren