Katern

Clubkampioenschappen 2022 Aquarijn schoonspringen

Op zaterdag 2 juli jl. werden in zwembad Merwestein voor het eerst in drie jaar weer de clubkampioenschappen van de afdeling schoonspringen van Zwemvereniging Aquarijn georganiseerd. Er werd gesprongen in de verschillende leeftijdsgroepen. In de e-groep (9 jaar en jonger) werd Lizzy Hamerling de kampioene. In de D-groep (10/11-jarigen) werd Minte Bos de kampioen van Aquarijn.

Vanaf de C-groep (12/13-jarigen) plaatst de nummer 1 zich voor de finale. Het goud ging naar Joy Daalhuizen, het zilver was voor Yuna Hulkenberg en het brons ging naar Mika Grosze Nipper. In de B-groep (14/15-jarigen) deden dit jaar geen deelnemers mee. In de A-groep (16/17/18-jarigen) was het goud voor Matthew Hibbert, het zilver voor Daan Willemen en het brons voor Kayra Asci.

Bij de senioren won Oona Abbema het goud, het zilver was voor Owen Jonhston. Owen was in 2019 de all over Clubkampioen. Het brons ging naar Tanja van Hassel (drie maanden geleden moeder geworden en nu alweer op de plank).

De winnaar van de C-groep, A-groep en Senioren werden aangevuld met de 5 punten besten uit deze groepen. Het beloofde een spannende finale te worden. Iedereen moest 5 sprongen uit 5 verschillende groepen laten zien.

De all-over Clubkampioen van 2022 werd Oona Abbema met 246 punten. Zij kreeg de wisselbeker. Tweede werd Matthew Hibbert met 238 punten en de derde plaats was voor Daan Willemen met 210 punten. Kayra Asci werd vierde met 203 punten. Owen Johnston, inmiddels student geneeskunde en nog maar beperkt trainend, was trots op de vijfde plaats. Nica Rakké werd zesde, Samuel Quist zevende en de 12-jarige Joy Daalhuizen werd achtste.

Op zaterdag 9 juli zal de NK-groep van Aquarijn nog een demonstratie geven in zwembad de Kikkert in Groenekan. Dit ter ere van het 100-jarige bestaan van het zwembad en dan is het tijd voor een paar weken rust, voordat in augustus het nieuwe schoonspringjaar weer aanbreekt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk