Katern

CKV Cultuurdagen

Nieuwegeinse kunstinstellingen zetten op ‘CKV cultuurdagen’ hun deuren open voor leerlingen voortgezet onderwijs, dit vanwege ondermeer het 5 jarig jubileum van de CKV Cultuurdagen voor het voortgezet onderwijs in Nieuwegein.

Sinds het vak CKV 1 (Culturele Kunstzinnige Vorming ) is ingevoerd in de tweede fase (het studiehuis) worden in Nieuwegein CKV cultuurdagen georganiseerd voor leerlingen van klas 4 Havo/Vwo en klas 3 Vmbo die starten met dit vak. Bij het vak CKV 1 maken leerlingen kennis met cultuuruitingen in de breedste zin van het woord. Zij bezoeken o.a. voorstellingen, tentoonstellingen en concerten en voeren zelf allerlei kunstzinnige activiteiten uit.

De CKV cultuurdag bleek de afgelopen jaren een succesvolle kennismakingsformule voor zowel jongeren als instellingen in de eigen gemeente. Dit jaar vinden deze cultuurdagen voor de 5e keer plaats. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente Nieuwegein doen mee. Dat betekent dat 641 leerlingen in oktober door Nieuwegein en Vreeswijk zullen trekken op zoek naar cultuur.

Leerlingen volgen op de CKV cultuurdag twee workshops in een groot aantal plaatselijke kunstinstellingen. Nieuw dit jaar zijn onder andere in Vreeswijk de workshops ‘Stadsontwikkeling & architectuur’ door de afdeling projectontwikkeling van de Gemeente Nieuwegein en de workshop ‘Help de museumwerf’ in samenwerking met Federatie Stichts Cultureel Erfgoed.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk