Cityplaza in het teken van Sinterklaas

Op zaterdag 16 november is de Sint weer aan in ons land aangekomen. En natuurlijk bezocht door de goedheiligman en zijn Pieten ook winkelcentrum Cityplaza. De hele maand november staat winkelcentrum Cityplaza in het teken van Sinterklaas.

Stuur je ansichtkaart naar de Sint

Op zaterag 23 november vond op Foodplaza een verrassende workshop plaats voor kinderen. Ze mochten namelijk allen een ansichtkaart maken voor de Sint. De HulpPieten hielpen met het schrijven van een speciale wens. Tevens zorgden zij ervoor dat de ansichtkaarten aankwamen bij het paleis van Sinterklaas. Op 1 december, tijdens de koopzondag, kunnen de kinderen die een ansichtkaart verstuurd hebben, bellen met Sinterklaas via een beeldtelefoon. Sinterklaas weet precies van welke kinderen hij een oh zo mooie kaart heeft ontvangen. Op het middenplein zorgde het Seniorenorkest voor een passend optreden.

Pietenschool

Veel Pieten zitten met hun handen in het haar, want heel veel hulppieten zijn ziek geworden. En omdat op de verjaardag van Sinterklaas zoveel pakjes moeten worden rondgebracht worden de aanwezige kinderen gevraagd om mee te helpen.

In Cityplaza wordt op zaterdag 30 november een echte Pietenschool gehouden. Kinderen van alle leeftijden worden opgeleid tot officiële mini-Pietjes. Een speciaal parcours is uitgezet op het middenplein met diverse onderdelen. Een van de onderdelen is uiteraard het gooien van pakjes in een schoorsteen en het lopen over schuine daken. Om een goede Zwarte Piet te zijn leren de kinderen ook nog een paar leuke Zwarte-Pieten liedjes en natuurlijk kunnen ze ook hun eigen liedjes laten horen. Tevens wordt gezorgd voor lekkere chocolademelk voor de wachtende kinderen.

Bellen met Sinterklaas

Tijdens de koopzondag op 1 december worden kinderen door Zwarte Piet uitgenodigd om te bellen met Sinterklaas die in zijn Pietenpaleis is gevestigd. In een telefooncel met beeldtelefoon kunnen zij de Goedheiligman goed zien en horen. Op vertoon van het bewijsje dat de kinderen op zaterdag 23 november hebben ontvangen met het maken van de ansichtkaarten mogen zij bellen. Na alle telefoontjes brengt de Sint een bezoek aan Cityplaza en krijgen de kinderen die niet gebeld de kans om naast de Sint op de speciale bank te zitten.

Speciale openingstijden

Zondag 1 december Koopzondag 12.00 – 17.00 uur

Dinsdag 3 december Extra koopavond tot 21.00 uur

Woensdag 4 december Extra koopavond tot 21.00 uur

Donderdag 5 december Geopend tot 17.00 uur i.v.m. Pakjesavond

Poppenkast

Uiteraard staan de poppenkast-voorstellingen op woensdagmiddag op Foodplaza in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten.

Dus u ziet genoeg te beleven in het bruisende stadshart van Nieuwegein!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk